onsdag 3 juni 2009

Pop boutique tar hem matchen!


Efter en kaffe på DaMatteo, slank T och jag inom Miss Ragtime och vojade över fulheten hos butikens plagg plus att det var dyrt som satan. Desto lyckligare blev vi när vi av en händelse pilade tvärs över gatan och hittade en ny klädfavorit i Göteborg: Pop boutique på Magasinsgatan 22. 

Butiken öppnade för cirka 1 1/2 månad sedan och är ett samarbete med Pop boutique-konceptet i England som där har funnits i 25 år. Paret Sofie och Erik som driver butiken i Göteborg berättade att de har varit fria att utforma inredning och välja sortiment från englandslagret som det passar dem. "Det är nästan för bra för att vara sant", som Erik sa. Men va fan, ibland ska man ju ha tur också säger jag.

Affärsidén liknar Beyond Retros: vintageplagg (fast en del nyproducerat i retrostil finns också) till både dam och herr. Men där slutar likheterna. Pop boutiques lokal är smakfullt inredd med snygga retrotyger, lampor och möbler. Förutom alla kläder, smycken, porslin, skärp, väskor och skor då. Det är rymligt, lätt att hitta, bra urval och trevlig personal. Ett extra plus för de sköna sofforna och lp-skivorna (som också var till salu).

Om vi fick med oss något hem? Jajemän. T köpte en kofta i preppystil och själv hittade jag en 50-talsinspirerad kjol med isydd underkjol med stel nederkant. Ny favvo i garderoben, definitivt.

Det kommer gå bra för Pop boutique. Sådetså.

1 kommentar: