tisdag 2 juni 2009

Liket lever!

Satt och uppdaterade mig på Modefeber, har tappat bort siten ett tag men kom ihåg den och plöjde igenom de tre veckornas senaste notiser. La märke till en oroväckande trend. Tänkte "neeeej, så kan det väl inte vara?" Kollade igen, och jorå, jag ser en trend värre än de bääääsja kavajerna.

Håll i er flickor och pojkar - för CYKELBYXORNA verkar vara tillbaka! Jag borde anat det, när tajtsen väl gjorde entré igen är det ju bara en tidsfråga innan de successivt kryper längre upp på låren. Vad blir det härnäst? Skidbyxor med fejkat pressveck och resårband under foten till hösten? Kom ihåg var ni såg det först. Investera i ett par redan nu. Eller inte.

Men tillbaka till cykelbyxorna, detta modevärldens svar på en busringning till SOS Alarm. Det går väl an nu, när endast anorektiska modebloggare klämmer sig i ett par. Men föreställ er vad som händer när det blir mainstream igen, och plagget säljs på GeKås till kulturtanter och friskisochsvettispanschisar! The horror!

Alltså, har vi inte redan varit där? Har vi inte redan kollektivt släpat ut cykelbyxan på bakgården och skjutit av dem i ren barmhärtighet? Vilken modedesigner född efter -85 kom på att det var en bra ide att återuppliva just den trenden? Sagda designer borde släpas ut på samma bakgård... Vissa saker skall inte återuppstå från de döda. Viken charmig zombieursäkt som helst kan inte ursäkta det plagget. Eller låt mig ta tillbaka det - cykelbyxan kan accepteras på STHLM Zombie Walk, matchat med en magväska i patchat läder och en melonorange polychromatisk färgbytart-shirt med handavtryck på tuttarna. Då kan det gå under ironiflagget. Allt annat är oförlåtligt.

Nästa modebloggande fjortis som jag ser iförd ett par cykelbyxor åker på en käftsmäll, om inte annat förtjänar hon/han det som straff för brott mot mänsklig smak.

//gammelsillen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar